2007. május 16., szerda

Steak de thon aux tomates séchées

Aszalt paradicsomos tonhalszelet

Direkt nem írok mennyiségeket, mert tényleg "csak úgy szemre" szoktam összeöntögetni a hozzávalókat, melyek a következők:
- apróra vágott aszalt paradicsom - sok
- citromlé (négy szelet tonhalhoz elegendő páchoz két nagy citrom levét szoktam kifacsarni)
- olivaolaj
- bazsalikom
- só

Alaposan összekeverem, ráöntöm a halra, és egy éjszakán át állni hagyom a hűtőben. Másnap előmelegítem a sütőt 220 fokra, szeletenként egy-egy ív alufóliából kis tálkát hajtogatok, belehelyezem a halat, és rálöttyintek a pácból annyit, hogy úgy kellemesen beborítsa, de nem kell hogy teljesen ellepje, majd alaposan becsomagolom az alufóliába ilyen kis kosárka formára. A tepsiben egymás mellé sorakoztatom a kosárkákat, és 15-20 percig sütöm. Krumplipürével szoktam tálalni, mert az az uram kedvence.